Бойко Борисов: ПП-ДБ са задкулисие и имат малък капацитет

Ако са сегашните резултати от изборите, гответе се за нови осми избори, каза лидерът на ГЕРБ-СДС

21.10.2024 | 19:35 Редактор:
Според Борисов са вероятни осми избори.
Според Борисов са вероятни осми избори.

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов коментира вероятността от поредни избори след предстоящите на 27 октомври.

"Непрекъснато се вземат заеми, вече над 2 млрд. са лихвите на българите, след като икономиката 20 месеца е надолу, тези заеми децата трябва да ги върнат. Искам да помогнете, за да направим нещо за след време, това става с над 80 депутати. Ако са сегашните резултати от изборите, гответе се за нови осми избори", заяви Борисов във Враца.

По думите му ПП-ДБ има малък капацитет и вече нито Денков става за премиер, нито Петков, нито Василев за министър.

"ПП и ДБ са задкулисие, те си мислят, че през равноотдалечен премиер ще направят мнозинство, но Костадин Костадинов няма да се съгласи, той иска "Възраждане" сама да управлява. Уважавам тази партия за това, че е дисциплинирана като нашата и действително е сериозен опонент. ПП-ДБ казват, че няма да има партийци, сиреч ние ви лъжем да гласувате за тези хора, а утре ще ви сложим други, които и аз не познавам. Това честно ли е към демокрацията, не е ли подмяна на вота на хората", посочи Борисов, цитиран от БГНЕС.

"Който не харесва Дончев, няма да гласува, ще гласува за когото иска. Но тези, които гласуват за нас, си искат тези хора да са си министри, искат да знаят кой ще носи отговорност", подчерта лидерът на ГЕРБ-СДС.

"Дай Боже да сглобим нещо отговорните политически сили. ПП-ДБ знаят, че не могат и те отказват вече с техните физиономии да са лидерите в една коалиция, същото искат да направим и ние, ако офертата е към нас, но ние не искаме да правим подобно нещо", посочи Борисов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR