Бойко Борисов: Само ГЕРБ днес иска да направи правителство и структурите ни са яки

"Даваме нови 100 милиона за нови избори, те ще отидат в коша", заяви лидерът на ГЕРБ

20.10.2024 | 17:10 Редактор:
По думите на Борисов инвеститорите бягат от България.
По думите на Борисов инвеститорите бягат от България.

Децата и внуците на комунистите искат да управляват днес. За радост, СДС е част от ГЕРБ, и чрез ГЕРБ демокрацията продължи победния си път. 4 години се опитваха да ни изстържат, но структурите ни са яки, и продължаваме да бъдем първа политическа сила. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Видин.

"Само ГЕРБ днес иска да направи правителство. Никой днес не иска правителство, и единствените, които имат успех в това, са прокремълските партии, които имат изгода да изтощават страната с избори. Инвеститорите бягат, дупката в бюджета става още по-голяма от сегашните 18 милиарда лева, икономиката отива все по на зле", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Тежко задкулисие"

"Даваме нови 100 милиона за нови избори, те ще отидат в коша, и след 3-4 месеца пак ще сме тук, за нови сто милиона лева в коша. Защото никой не желае днес да има правителство. Говорят за "равно отдалечен премиер", но какъв ще е този равно отдалечен човек, който практически ще може да назначи и равно отдалечени министри и експерти? Това ще е тежко задкулисие. Ще сложат някаква кукла там, и го правят не за друго, а за да може да се прескочи ГЕРБ като първа политическа сила. И ще се опитат да направят такава колаборация, в която ние няма да участваме. Искат да направят такъв кабинет, да досъсипят държавата", каза още Борисов, цитиран от БГНЕС.

"България вече има проблеми - политическа, икономическа и финансова трайна нестабилност, и то години-наред, ние сме член на ЕС, чак северномакедонците започнаха да ни се подиграват. Ако дойдат нови избори, аз кампания повече няма да правя, ще се събираме на Дунава, на кафенета, но повече партийна работа няма да върша", възмути се лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR