fallback

БСП настоява всяко политическо партньорство в НС да се нарича коалиция

Стефан Бурджев каза дали левицата може да се коалира с ДПС и ГЕРБ

18.10.2024 | 21:06 Автор: Елеонора Танева

Все още никоя партия не е съобщила категорично дали и с кого би се коалирала след поредните предсрочни парламентарни избори.

"Аз лично като сериозен политик, представляващ сериозна партия, предпочитам всяко нещо, което е партньорство между парламентарно представени партии да се нарича коалиция. Когато е партньорство се нарича коалиция, в която има отговорности", заяви кандидатът за депутат от "БСП - Обединена левица" Стефан Бурджев в студиото на "Денят ON AIR".

Възможни ли са коалиции с ГЕРБ-СДС и ДПС?

По думите на кандидата за народен представител решението с кого може да се коалират социалистите ще се вземе след обсъждане от ниската до най-високата структура в партията. 

"Що се касае в частта за ДПС - имаме две разклонения, трябва да видим с нововъзникналата ситуация какво правим - това трябва да е плод на сериозна дискусия, която да си мине по процедура и по устав от низовите структури до Национален съвет, на който да се вземе решение", допълни Бурджев. 

По отношение на ГЕРБ-СДС той подчерта, че имат идеологически, човешки и  политически тежки форми на различие. Като пример даде, че партията на Борисов е въвела модела на търговските дружества в здравеопазването.

"Трябва много внимателно, с оглед на текущите обстоятелства и на база факти да се разсъждава, дали да се потвърди решението, може по-крайно решение да се вземе или да се добавят нови нюанси", каза още гостът в ефира на  Bulgaria ON AIR.

Какъв ще бъде бъдещият премиер

"Личността на премиера трябва да бъде безспорна, човек ангажиран, национално отговорен, надпартиен. Трудно, но се намират такива хора, има достатъчно сериозни, ангажирани с делата си", убеден е Стефан Бурджев. 

Земеделието да бъде част от националната сигурност

Горещото лято и войната в Украйна се отразиха пагубно върху родното производство и реализация на слънчоглед и царевица. 

"Парите, които се дават от българския бюджет са за компенсаторни мерки, не са за инвестиционни мерки. Наливаме огромен ресурс, за да поддържаме не толкова добро ниво. Важно е не само да получим подкрепата от държавата, но и тя да е навреме, увеличава се фирмената задлъжнялост", подчерта кандидатът за депутат. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback