Бойко Борисов разкри "ужасната истина" за след изборите

Той призова ПП-ДБ да кажат името на премиера, който ще издигнат

18.10.2024 | 19:52 Редактор:
Бойко Борисов разкри
Бойко Борисов разкри "ужасната истина" за след изборите

Ако ПП-ДБ искат да имаме общо правителство, трябва сега да кажат коя е тяхната кандидатура за министър-председател. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на предизборни срещи в района на Петрич.

"Искам да знаем кой е вашият премиер сега? Да кажат кой ще е премиерът, за да мислим дали ще приемем или не. ГЕРБ няма друга опция, докато ПП-ДБ имат опции за съставяне на коалиция с „Възраждане“, с Доган и др.", обърна се Борисов към ПП-ДБ.

Той подчерта, че след напускането на парламента нито се е виждал, нито се е чувал с Делян Пеевски и "Възраждане“.

"Другите партии въобще не мислят да има правителство. Това е ужасната истина", заяви Борисов. Той припомни думите на представителя на ПП-ДБ Андрей Цеков, че ПП-ДБ се явяват на тези избори с ясното съзнание, че никой от техните лидери не става за премиер.

Фигурата на бъдещия премиер е разделителна линия

Борисов подчерта, че е привърженик на кабинет с ярки политически фигури, но от вчера е скептик дали това може да се осъществи. Причината за това е в ПП-ДБ и тяхната идея за равно отдалечен премиер. Той обвини опонентите си, че с тая идея искат да вкарат във властта "Възраждане“ и припомни как Кирил Петков и Асен Василев са се "криели в подземията на НДК", за да договарят свалянето на Рая Назарян от председателския пост в парламента.

Сглобката е създадена от Алексей Петров

В това е убеден лидерът на ГЕРБ.

"Алексей Петров го застреляха, защото той направи сглобката. Той ни събра с Кирил и Асен. Второто тяхно правителство е сглобено от Алексей Петров с моето лично участие“, уточни Борисов, цитиран от ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че "сглобката“ е направила някои добри неща в социалната политика и за обществото като цяло, сред тях са бюджета, украинската помощ, помощта за миньорите и др.

"Аз никога в чужд кабинет не съм влизал. Всички лидери – Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, всички те идваха с Делян Пеевски при мен" , каза още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)