fallback

Акция за купен вот в Пловдив затвори магазини, кредитни и заложни къщи

Издадени са предупредителни протоколи

17.10.2024 | 18:56 Автор: Беатрис Младжова

Специализирана акция затвори магазини, кредитни и заложни къщи в "Шекер махала" в Пловдив. Полиция и жандармерия от сутринта правеха проверки по сигнали за търговия с гласове. Общо са претърсени няколко десетки фирми и търговски обекти - сред тях пунктове за бързи кредити и места за предаване на скрап.

Не са открити списъци с лични данни и имена. Но са образувани досъдебни производства и издадени предупредителни протоколи. Били са привикани и предупредени известни лидери на местната общност. Също - известни на полицията хора от криминалния контингент.

До 16:30 часа в пловдивския квартал "Шекер махала" са спрени 179 МПС, снета е самоличността на 195 лица, от които 48 с криминалистични регистрации. Посетени са 7 частни адреси и 8 търговски обекта, в които данъчни инспектори са съставили 3 акта и 2 констативни протокола за документирани нередности. Образувани са две досъдебни производства и предварителна проверка, като е уведомена прокуратурата. Намерен и иззет е газов пистолет без необходимата регистрация. Общо 44 са издадените административни санкции за нарушения на Закона за движение по пътищата, а връчените електронни фишове са 11.

"Извели сме лица, за които евентуално може да се предположи, че биха влияли на политическия процес и нарушаване политическите права на гражданите. Работили сме по 8 такива случая, като по 6 от тях не се е потвърдила подадената информация. Продължаваме работата по 2 такива случая. Проверени са множество адреси, има образувани 2 досъдебни производства за престъпления за акцизни стоки и за управление на МПС без поставени регистрационни табели. На един от адресите бе намерено оръжие", заяви комисарят от ОД МВР - Пловдив Николай Кирков.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 2027 гласа

Снимка: МВР

fallback
Още от Избори 2024
fallback