fallback

Васил Терзиев: ГЕРБ e виртуоз в създаването на проблем и обвиняването на друг

Бившият председател на СОС падна до нивото на разпространител на неверни твърдения, каза столичният кмет

16.10.2024 | 10:18 Автор: Вяра Димова

ГЕРБ e виртуоз в това да създаде проблем и да обвини друг за него. Наскоро бившият общински съветник, бивш председател на СОС, бивш депутат и настоящ кандидат за народен представител, падна до нивото на разпространител на неверни твърдения - че сме завишили цените на маркировките в София, само за да се домогне до властови стол, а човек, занимавал се с външна политика, му приглася на втори глас, без грам знание по материята. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в профила си във Facebook.

"Отдавна знаем, че този бивш фактор в Столичната община не я разбира математиката. Няколко пъти стана ясно, че и правото не му е сила, а сега разбираме, че и управлението не му е силна страна", добави градоначалникът.

Терзиев отговори за цените за маркировките

"Предишното ръководство на "Софинвест" подаде цени по-ниски от тези, които получихме от настоящото. Настоящото е това, което ГЕРБ с икономическото мнозинство смениха бързо, без конкурс и сериозни аргументи взеха дружества с 3 млрд. бюджет на абордаж. Решение, което обжалваме. Това е същото дружество, което заради неотговарящ на изискванията член на борда е без лиценз за строителен надзор, а това означава, че спира изграждането на обекти в София.

Може ли, след като припомнихме тази история, ГЕРБ да отговорят: ние ли повишихме цените за маркировки или те със смяната на избрано от тях ново ръководство?

Изборът на "Софинвест" за изпълнител се е случвал и преди, през 2022 г. Интересно е и друго - защо ГЕРБ твърдят, че "Софинвест" няма капацитет за извършване на дейността? Столичната община има подписан документ, в който същото дружество, с новия управител, избран и с гласовете на ГЕРБ, твърди, че има капацитет да извърши дейността и че няма да превъзлага на трети страни изпълнението.

Затова ли толкова бързаха да сменят бордовете на общинските дружества? За да създават проблеми, които ние трябва да решаваме в предизборна ситуация? Спрете да превръщате града в заложник на неспособността си да имате визия за развитие, на собствените си политически интереси и започнете работа по решаване на дълго трупаните проблеми. Натрупани от вас самите! Дори и да ни пречите да работим спокойно, ние пак ще го правим с усмивка и с желание", написа кметът на София.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 1364 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback