Иззеха тетрадки с имена и записани суми при акция в Сливенска област

Разкрити са кражби

14.10.2024 | 18:00 Редактор:

Съобщиха резултатите от спецоперациите за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и конвенционалната престъпност, проведени на територията на ОДМВР-София и Сливен.

Специализираните действия се осъществяват от екипи на  "Охранителна", "Икономическа", "Криминална" и "Пътна полиция", подпомогнати от жандармерийските управления и горски служители на ОДМВР-Сливен и София. Извършват се проверки на частни адреси, търговски и други обекти, за които съществуват данни за извършване на евентуална престъпна дейност. На изградени контролно-пропускателни пунктове около общинските центрове и някои по-малки населени места в областта се контролират влизащите и излизащи превозни средства.

Какви са резултатите?

Към момента на територията на Сливенска област, при осъществени проверки на два търговски обекта в селата Градец и  Жеравна, са иззети тетрадки с имена и записани парични суми срещу тях. В тази връзка три жени са отведени в РУ-Котел за разпит. Разкрити са кражби от частни имоти в селата Пъдарево и Градец.

Образувани са бързи производства срещу неправоспособен водач и водач с алкохол над 1,2 промила. В три имота в с. Градец са иззети дърва за огрев без документи за произход. В град Сливен в кв. "Надежда" са иззети около 50 пакетчета, съдържащи наркотично вещество. Задържани са 8 лица за различни престъпления.

В рамките на аналогична операция на територията на ОДМВР-София към 16 часа са задържани общо 14 души, проверени са общо 814 лица и 634 МПС, съставени са 217 фиша и 29 акта.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 717 гласа

Снимка: МВР