fallback

Гражданите на Добрич искат решения, а не празни обещания

Според тях е необходимо да се говори много сериозно относно пътната инфраструктура

14.10.2024 | 16:53 Автор: Деси Николова

Да гласуваш на инат – това може да се обобщи за част от жителите на област Добрич, които ще се изправят пред урните на 27 октомври. Безработицата в региона е на завидно ниски нива – около 4%, но за сметка на обезлюдяването – област Добрич се топи най-бързо, заедно с Видин.

Заплатите пък са на 21-во място в страната, по данни на Националния статистически институт към края на 2023 г. Закриват се училища, лекарите са недостатъчно, а населението – застаряващо.

Политиците трябва да запретнат ръкави и със съвместни усилия да решават проблемите на хората, заявяват избиратели в Добрич.

"Много са проблемите на Добрич, те трябва да се решат със съвместни усилия. Нито на един човек, нито на една партия, само на местна власт и на лоби в София", казва жител на града.

"Само едни обещания има – тука целият площад е развален, с години не е направено. Всичките обещават само за изборите за гласове. Друго никой нищо не предприема – минават изборите и се забравя", смята друг жител на Добрич.

"През последните години много се говори за изоставащия Северозапад. Вече спокойно можем да говорим за изоставащия Североизток", заяви местен гражданин.

Конкретните примери са свързани основно с лошата инфраструктура. Гражданите на Добрич изразяват загриженост относно пътя Добрич – Варна, на който стават много катастрофи, тъй като той е тесен и има огромен трафик.

Според тях е необходимо да се говори много категорично и сериозно относно пътната инфраструктура, свързаността с околните области и привличането на инвестиции, което ще доведе до разкриването на нови работни места, подходящи и за младите хора.

Тези азбучни истини явно убягват на управляващите и те губят доверието на избирателите.

"Може би в говоренето си пред хората трябва да наблегнат на това, кое е било полезно и кое са успели да свършат, а не на това - ние предложихме еди-какво си, но те не ни го приеха и парламентът приключи своята работа", казва жител на Добрич.

"Как да имаме доверие, когато виждаме какво се случва или по-скоро какво не се случва в нашата страна. Би могло да изградят някакво доверие, но по-скоро се грижат за обратното", смята друг местен жител.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 609 гласа

Вижте повече в репортажа.

fallback
Още от Избори 2024
fallback