Арести и блокирани пътища в Софийска област в акция на МВР срещу купения вот

Задържаните са криминално проявени

14.10.2024 | 11:18 Редактор:

Спецакция се провежда на територията на Софийска област срещу купуването на гласове. Полицейската операция е насочена към противодействие на конвенционалната престъпност, стабилизиране на средата за сигурност и превенция на нарушенията на изборното законодателство. Полицейските действия се осъществяват от служители на криминална, охранителна и икономическа полиция съвместно с екипи на жандармерията. В проверките участват и представители на НАП, БАБХ и Регионалната дирекция по горите.

"Проверяват се частни адреси и търговски обекти, игрални зали и заложни къщи. 76 лица са проверени с 60 МПС-та до момента. Задържани са 6 лица, три от които представляват интерес за полицията, две са без лични документи, профилактирани са 4 лица, които представляват интерес за полицията", съобщи началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов.

Задържаните лица не са арестувани заради търговия с гласове, а за престъпления, свързани с кражби и посегателство върху имущество на граждани.

По Закона за движение на пътищата до момента са съставени два акта и един фиш. На входовете и изходите на двете общини има сформирани КПП-та, служители на жандармерията подпомагат работата на полицаите. 

Ще се проверява и придобита информация за подготвяни престъпления против политическите права на гражданите.

Ще гласувате ли на предстоящите избори на 27 октомври?

Категорично "да".
Категорично "не".
Колебая се, още не съм решил/а.
От години не гласувам, не се интересувам от политика.
Общо 244 гласа