fallback

Арести при полицейски проверки срещу изборни нарушения в Шумен

Двама души са задържани

10.10.2024 | 08:29 Автор: Деси Николова

Двама души са арестувани по време на акция срещу купуването на гласове в Шумен. Специализираната операция започна тази сутрин е част от националната кампания за борба с конвенционалната престъпност и предотвратяване на престъпления, свързани с политическите права на гражданите.

От областната дирекция на МВР в Шумен съобщават, че към момента имат шест сигнала за нарушения на вота, по които се работи, а четири са препратени към прокуратурата. Към 8:00 часа са задържани две лица. Действията на полицията на територията на Областната дирекция на МВР ще продължат през целия ден.

Проверяват се адреси и магазини, в които се дават стоки на вересия. Акцията е част от действията на органите на МВР за осигуряване на честни и прозрачни избори на 27 октомври.

Действията се осъществяват от съвместни екипи от секторите за противодействие на криминалната и икономическата престъпност, охранителна и териториална полиция, пътна полиция, експерти, разследващи полицаи от областните дирекции на вътрешното министерство и на служители от Зоналните жандармерийски управления.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback