fallback

Румен Радев: Има много сигнали за купен и корпоративен вот, появиха се конкретни имена

Президентът очаква с мерки срещу търговията с гласове служебното правителство да върне избирателите към урните

09.10.2024 | 11:21 Автор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев очаква ефект от борбата с купения вот, който по думите му трябва да е приоритет за служебното правителство.

"По резултатите на тази борба ще съдим за цялата работа на правителството. За мен като държавен глава е важно обществото да разбере наистина дали институциите осъзнават своята отговорност към него и ще демонстрират пред него така желаната ефективност, така че най-сетне това порочно явление "купен и корпоративен вот" да бъде силно ограничено", каза държавният глава.

По думите му така ще спре изкривяването на изборните резултати и в парламента няма да влизат представители, "продукт на купения вот".

"Обществото ни е свидетел на множество сигнали и публикации за купен и корпоративен вот, появиха се и конкретни имена. Справедливостта е знак за демокрация. Към всички, престъпили закона, трябва да има еднакъв подход. Гражданите трябва да се върнат към урните, а в момента са отблъснати от тях", каза още Радев.

Попитан кога смята, че "трябва да включи в политическата игра", държавният глава посочи, че този въпрос се задава непрекъснато, но няма никакво отношение към настоящите избори. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

fallback
Още от Избори 2024
fallback