Обвиниха бившия кмет на Кърджали Хасан Азис и го блокираха с мярка "подписка"

Той вижда политизиране в действията прокуратурата

08.10.2024 | 18:19 Редактор:

Повдигнаха обвинение на бившия кмет на Кърджали Хасан Азис. Наложена му е мярка за неотклонение "подписка". Това потвърди самият той пред Bulgaria On Air. Обвинението срещу бившия кмет е свързано с обществена поръчка от преди 15 г..

Хасан Азис вижда политизиране в действията на държавните органи и заяви, че ще обжалва мярката, определена му от прокуратурата. Бившият кмет на Кърджали е получил обвинението вчера. 

"За 68 660 лв. е извършена работа, с което с 8 000 лв. сме надвишили прага за обявена обществена поръчка. Защо един държавен орган се активира точно по време на избори? Защо и по какъв начин специализиран държавен орган с насочва само към определени личности, които попадат в графата, че подкрепят определена политическа партия? Мярката "подписка" ограничава дадено лице да напуска населеното място, където е адресната регистрация. Отиваме на извода, че по този начин се ограничава правото за равзиваве на определена обществено-политическа дейност, защото се намираме в предизборна ситуация", коментира Хасан Азис.

Снимка: БГНЕС