fallback

Бойко Борисов: Направихме голяма глупост с Конституцията, сега я отчитам

"Идеологията ни е мир, но трябва да се готвим и за война", категоричен е лидерът на ГЕРБ

07.10.2024 | 19:44 Автор: Искра Ангелова

Всички си мислят, че от 27 октомври ще има ново начало, но аз трудно си го представям с тези дефицити. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в София във връзка с приоритетите на партията.

Борисов допълни, че няма политическа партия, която да повдигне темата за дефицитите в държавата преди изборите, защото "никой не е носил отговорност за финансите".

"Всички, които казват че пенсиите и доходите се увеличават, могат да кажат, че това е благодарение на ГЕРБ. С плаващите мнозинства ще се избием вътре. Никаква полза няма от това, което заложихме в Конституцията, освен да сваляме имунитет. Абсолютно безконтролният парламент направи Конституцията. Сега имаме служебно правителство, за което никой не носи отговорност. Никаква полза няма от това, което заложихме в Конституцията, освен да сваляме имунитет", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Трябва да се постигне мир"

"Направихме голяма глупост с Конституцията, сега я отчитам. Обръщам се към колегите, които всеки ден говорят за съдебни реформи - без да го премерим 3 пъти, няма да позволя да се отреже нищо вече", призна той, цитиран от "Фокус".

Лидерът на ГЕРБ припомни, че заради партията му през март със закон е увеличен щатът на "Гранична полиция", която охранява и бежанските центрове.

"Трябва да се постигне мир, светът се тресе от тия войни", подчерта бившият премиер.

"Идеологията ни е мир, но трябва да се готвим и за война. И КСНС реши заедно - дронове. Съвсем нова е стратегията на войната, съвсем нова война се води и ще се води. Имаме огромни възможности във военната индустрия и за съвместна работа с евроатлантическите компании, имаме и квалифицирана работна ръка", посочи още Борисов.

Снимка: БГНЕС

fallback
Още от Избори 2024
fallback