fallback

ЦИК обяви възнагражденията за членовете на РИК и СИК за изборите

Обявени са и допълнителни бонуси

07.10.2024 | 15:56 Автор: Беатрис Младжова

Централната избирателна комисия публикува възнагражденията, които ще получат членовете на РИК и СИК за предстоящите избори на 27 октомври 2024 г.

Месечното възнаграждение на председателите на РИК за подготовка и произвеждане на изборите е 2300 лева, на зам.-председателите и секретарите е 2100 лева, а на членовете – 1900 лева.

За подготовка на материали, за обучение на членовете на СИК, за предаване на книжа и материали на СИК, за приемане на протоколите на СИК с данните от гласуването, подготовката на протоколите на СИК и на РИК, както и на останалите книжа и материали за предаване на ЦИК на членовете на РИК се изплаща еднократно допълнително възнаграждение в размер на 400 лв. Допълнителното възнаграждение се изплаща еднократно едновременно с последното месечно възнаграждение на членовете на РИК.

За предстоящите избори членовете на РИК получават месечно възнаграждение от 7 септември 2024 г. до 14 дни включително след произвеждане на изборите – до 10 ноември 2024 г.

ЦИК обяви и еднократното възнаграждение на членовете на Секционните избирателни комисии и ПСИК в страната. Председател на СИК ще получи 275 лева, заместник-председателите и секретарите по 255 лева, а членовете на СИК – 234 лева. За всички е предвиден бонус от 20 лева, ако участват в обучения.

Членовете на СИК/ПСИК, които са участвали в приемането на материали и в подреждането на изборното помещение в предизборния ден, получават допълнително възнаграждение в размер на 15 лв. извън възнаграждението.

Месечните възнаграждения за специалистите към РИК са 1450 лева за експерт и 1050 лева за технически сътрудник.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback