Михаил Миков: България е в разпасано положение, държавата отсъства

Бившият вътрешен министър заяви, че ситуацията в Близкия изток крие рискове за нашата страна

05.10.2024 | 21:37 Редактор:

Акциите срещу купуването на гласове може малко да респектират, но като цяло проблемът с купуването и продаването на гласове остава. Това заяви бившият вътрешен министър Михаил Миков в предаването "Опорни хора". И обобщи: "Когато животът е пазарен, когато моралът е пазарен, няма защо да се учудваме, че и демокрацията е пазарна."  

"България е в разпасано положение. Държавата отсъства", категоричен беше Миков. "За държавата се сещаме, когато има пожар, когато има наводнение, когато има засушаване, когато има земетресение. През другото време държавата не ни е необходима", каза още той пред Bulgaria ON AIR. 

Рисковете за България в контекста на войната в Близкия изток

"Всичко, което става в Близкия изток, е повод за дълбока тревога. Тревога не само за нас, за цяла Европа. Но особено тук, на Балканите, където минават мигрантските потоци - рискове има", каза той. На въпрос на Ганиела Ангелова дали сме подготвени за тези рискове, Миков отговори: "Като за всичко сме подготвени - като за честни избори сме подготвени, като за засушаване сме подготвени с напоителните си системи и със състоянието на язовирите, като за големи транспортни потоци със състоянието на пътищата сме подготвени". 

Гледайте целия разговор във видеото.