fallback

Вежди Рашидов: Бих направил коалиция и с дявола, ако е полезно за хората

Бившият председател на Народното събрание заяви, че е щастлив в ателието си, далеч от политиката

05.10.2024 | 20:16 Автор: Надя Хамдан

Схеми са се правили и преди, но някой трябва да ги прекъсне. Така бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов коментира в предаването "Опорни хора" скандала с разкритите финансови злоупотреби в театри в страната. По думите му трябва да има добър инспекторат, който да налага контрол.

"По-тъжното е това, че в тази сфера работят много честни, талантливи българи. Това е голямо петно за тях. Само това не бяхме правили и това се случи", каза още Рашидов. 

Ще има ли редовно правителство?

По думите на Рашидов не е важно кой с кого ще се коалира, а да има управление в интерес на хората. 

"Бих направил коалиция и с дявола, ако това е полезно за хората. Какво следва от това. Оправя ли се част от живота ни, оправя ли се нещо в него, стандартът ли ни е по-висок, хлябът ли ни е по-евтин... Това са въпросите. Ще има някакъв кабинет, сигурно ще има. И какво от това", каза скулпторът пред Bulgaria ON AIR. И обобщи: "Щастлив човек съм, че съм в ателието."

Рашидов заговори и за предизборните програми на партиите и коалициите и даде пример с Франция.

"Знаете ли френският фермер как гласува. Френският фермер чете програми. Той има 300 крави или хиляда. И гледа коя партия му предлага най-добрата храна за неговите крави. Това му е хлябът. Отива в 7 часа, гласува и се връща, защото Париж трябва да пие мляко. Ние не четем програми, не гледаме какво ще правим, не следим програмите", категоричен беше Вежди Рашидов.  

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback