Вежди Рашидов: Бих направил коалиция и с дявола, ако е полезно за хората

Бившият председател на Народното събрание заяви, че е щастлив в ателието си, далеч от политиката

05.10.2024 | 20:16 Редактор:

Схеми са се правили и преди, но някой трябва да ги прекъсне. Така бившият председател на Народното събрание Вежди Рашидов коментира в предаването "Опорни хора" скандала с разкритите финансови злоупотреби в театри в страната. По думите му трябва да има добър инспекторат, който да налага контрол.

"По-тъжното е това, че в тази сфера работят много честни, талантливи българи. Това е голямо петно за тях. Само това не бяхме правили и това се случи", каза още Рашидов. 

Ще има ли редовно правителство?

По думите на Рашидов не е важно кой с кого ще се коалира, а да има управление в интерес на хората. 

"Бих направил коалиция и с дявола, ако това е полезно за хората. Какво следва от това. Оправя ли се част от живота ни, оправя ли се нещо в него, стандартът ли ни е по-висок, хлябът ли ни е по-евтин... Това са въпросите. Ще има някакъв кабинет, сигурно ще има. И какво от това", каза скулпторът пред Bulgaria ON AIR. И обобщи: "Щастлив човек съм, че съм в ателието."

Рашидов заговори и за предизборните програми на партиите и коалициите и даде пример с Франция.

"Знаете ли френският фермер как гласува. Френският фермер чете програми. Той има 300 крави или хиляда. И гледа коя партия му предлага най-добрата храна за неговите крави. Това му е хлябът. Отива в 7 часа, гласува и се връща, защото Париж трябва да пие мляко. Ние не четем програми, не гледаме какво ще правим, не следим програмите", категоричен беше Вежди Рашидов.  

Гледайте целия разговор във видеото.