fallback

Полицаи завардиха Горна Оряховица с КПП-та при акция "купен вот"

Задържани са четири лица

04.10.2024 | 14:03 Автор: Елеонора Танева

Акция "купен вот" се провежда на няколко места в страната. Проверки се правят в Горна Оряховица, Ямбол, Велико Търново, Кърджали.

От рано сутринта на всички изходи на кварталите "Калтинец" и "Гарата" в Горна Оряховица са изградени КПП-та. В рамките на акцията са проверени 150 лица.

"Към настоящия момент са задържани четири лица, които протичат по линия на конвенционалната престъпност. В областната дирекция са постъпили три сигнала, по които се работи към настоящия момент. Работим и с такива лица, за които при предходни избори е протичала информация. Работим от началото на подготовката за осигуряване на сигурността на изборния процес", заяви началникът на "Охранителна полиция" при ОД МВР - Велико Търново комисар Йосиф Павлов.

Жители на Калтинец обаче са категорични, че никой не им е предлагал пари, за да гласуват.

"По принцип се търсят малограмотни хора, които не могат да реагират. Или пък нямат визия за живота, си те са потребители. Нормално е те да се поддават. Това е право на полицията да решава кога, къде и кого да контролира, стига да бъде по-редовен, а не eпизодичен, защото епизодичния, те хората, които трябва, знаят за него", каза местен жител.

Акциите срещу купения вот в страната продължават.

Гледайте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback