Приоритети на ПП-ДБ: Увеличаване на доходите, гъвкаво работно време за майките

Политическата криза ще се реши, когато властта престане да бъде средство за лично забогатяване, пише в приоритетите на коалицията

04.10.2024 | 09:49 Редактор:
Реформи са възможни без инфлация и дългове, убедени са от ПП-ДБ.
Реформи са възможни без инфлация и дългове, убедени са от ПП-ДБ.

От ПП-ДБ обявиха приоритетите си за следващия парламент. Коалицията подчертава, че политическата криза ще се реши, "когато властта престане да бъде средство за лично забогатяване". 

Политическата криза ще се реши, когато властта престане да бъде средство за лично забогатяване. Крадените досега от бюджета пари трябва да отиват за инвестиции в най-ценния български капитал - хората, защото страната ни ще се развива, когато хората ѝ се развиват. 

 

"Нашият план да се погрижим за всички в България включва повишаване на доходите, подкрепа за младите семейства, достъп до качествено здравеопазване, подобряване на качеството и достъпа на образованието и подкрепа на българския бизнес. Ще сложим край на корупцията по високите етажи, която краде от бъдещето на децата ни", пише в съобщението на ПП-ДБ. 

Семействата имат нужда от достойни доходи, за да искат да живеят в България. 

Родителите имат нужда от подкрепа при закупуване на първо жилище. 

Майките имат нужда от гъвкавост и помощ при връщане на работа. 

Възрастните хора имат нужда от пенсии, които са адекватни на покачващия се стандарт на живот. 

Растежът на България изисква отлично образование - от училище до университета. Финансирането трябва да е насочено към подкрепа на учениците и подобряване на материалната база. Трябват ни отлично подготвени учители.  

Бизнесът има нужда от стабилна и предвидима данъчна политика, таван на цените на тока, подкрепа за закупуване на машини и инвестиции, както и последователни общински инвестиции. 

България може да си позволи това без инфлация и без дългове - достатъчно е да спрем източването на парите ни към корумпирани политици. 

Накратко:

Инвестираме в хората, а не в корупция.

Ще продължим развитието на България,

Като се погрижим за доходите, здравеопазването и образованието и бизнеса".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)