Кой е Джейхан Ибрямов - от депутат в парламента до нарушител на закона?

Колата му беше иззета в хода на разследване за данъчни измами срещу Румен Гайтански - Вълка

03.10.2024 | 14:01 Редактор:

Джейхан Ибрямов се превърна в независим депутат след гласуването на проектокабинета "ГЕРБ" в 50-ия парламент. Тогава групата на ДПС се разедини, като част от нея последва волята на председателя на групата - Делян Пеевски, и гласуваха "за".

Вотът на Ибрямов първо беше отразен като "въздържал се", а впоследствие стана ясно, че всъщност е бил против.

"ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган, както двамата сме го правили, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати. На никого няма да позволим да цепи и интригантства", заяви Пеевски.

Така Ибрямов беше изключен от групата на ДПС и регионалната структура в Търговище, а "Движението" се разедини между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

"Не е в моите правомощия да казвам да бъда ли, или да не бъда изключван. В най-скоро време почетен председател ще излезе с изявление", каза Ибрямов.

Месец по-късно колата на Ибрямов беше иззета в хода на разследване за данъчни измами срещу Румен Гайтански - Вълка. В интервю за национална медия тогава депутатът призна, че е бил ползвател на скъпия автомобил, но не обясни защо именно той е страната по договор с търговско дружество, обект на разследване.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС