Разследващи изнесоха 10 000 лв., документи и тефтер от дома на Джейхан Ибрямов

Прокуратурата поиска сваляне на депутатския му имунитет

03.10.2024 | 13:48 Редактор:

Арестуван е водачът на листата на "Алианс за права и свободи" в Шумен Джейхан Ибрямов. Акцията е извършена снощи от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Той е един от много близките политици до Ахмед Доган. Ибрямов се намира в Главна дирекция "Национална полиция", където тече разпит.

Как се стигна до ареста?

По неофициална информация вчера следобед той е заловен да получава 100 000 лв., които са били белязани. Акцията се е провела в ситуация на неотложност. Тези 100 000 лв. всъщност са били първия транш. Общо Ибрямов е трябвало да получи 400 000 лв.

Екипът ни не успя да се свърже с неговия адвокат Йордан Киров. Пред БТА той заяви, че Ибрямов е задържан на основание купуване на гласове.

В късните часове вчера кандидатът за депутат от "Алианса за права и свободи" Илхан Кючук пръв съобщава, че Ибрямов не може да бъде открит

"Нямаме връзка с Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?", се казва в позиция.

Съпругата на Джейхан Ибрямов коментира ареста

Отново в социалните мрежи Биршен Ибрямова съобщава, че от медиите разбрала за ареста на съпруга си и подчертава, че домът им се претърсва от антикорупционния орган в продължение на 3 часа.

"Скъпи приятели,  аз и Джейхан никога не бихме направили нещо, заради което децата ни, родителите ни, приятелите ни и колегите ни да се срамуват и ходят с наведена глава. Нас не ни е страх! Това, което през последните три месеца се случва с всички, които гордо заявихме подкрепата си за г-н Доган, е поредното доказателство, че завладяната държава е в пълен ход", посочва съпругата на Ибрямов.

От дома на Ибрямов разследващите са иззели 10 000 лева, документи и тефтер.

Прокуратурата вече е поискала сваляне на депутатския имунитет на Джейхан Ибрямов, а утре ще бъде дадена и повече информация по случая.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: БГНЕС