ГЕРБ-СДС в СОС поиска оставката на зам.-кмета по транспорт на София

Илиян Павлов да си свърши работата, призова Антон Хекимян

03.10.2024 | 12:43 Редактор:
Поредно искане на оставка.
Поредно искане на оставка.

Заместник-кметът по транспорт на София Илиян Павлов вместо да обикаля с мокри кърпички по превозните средства на София и да се прави на много изненадан, че били мръсни, е добре той да седне и да си свърши работата. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в СОС Антон Хекимян.

"Добре е Павлов да седне и да направи така, че "Автотранспортът" да не получава запори. Добре е също да обясни защо незаконно изхарчи милион и половина лева за ремонта на "Патриарх"-а. Добре е и да обясни защо пет месеца вече не ремонтират надлеза на "Бояна" (подхода към столичното Околовръстно шосе, който стои затворен - бел. ред.), каза той.

Хекимян настоя Павлов да излезе и да каже ще трябва ли софиянци да плащат винетки за ползването на Околовръстното шосе в София - нещо, което никога досега не се е случвало.

"Добре е Павлов да обясни защо се внасят нефелни доклади с искане "Автотранспортът" да се финансира с 6 млн. лв., вместо да се изплати цялата сума. Може всеки ден, с всяко едно общинско дружество, да изпаднем в хипотеза да му бъде наложен запор, както вече се случи с "Автотранспорта" и "Топлофикация" - София", предупреди общинският съветник, цитиран от БГНЕС.

Хекимян уточни, че заради всички тези теми ГЕРБ-СДС за пореден път искат оставката на Павлов.