В ромската махала в Твърдица задържаха няколко души за търговия с гласове

Полицията изяснява една от най-често срещаните схеми - предоставяне на дърва за огрев срещу вот

03.10.2024 | 10:58 Редактор:
Откриха дървесина с неустановен произход.
Откриха дървесина с неустановен произход.

В момента се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с битовата и конвенционалната престъпност на територията на РУ Твърдица.

На място пристигнаха началникът на отдел охранителна полиция към ОД на МВР Сливен комисар Димитър Кикьов и старши инспектор Митко Минчев, началник на охранителна полиция - Твърдица.

В ромската махала на Твърдица са установени много адреси, на които има дървесина с неустановен произход - от началото на акцията около 35 кубика дърва са установили полицаите. Полицията изяснява една от най-често срещаните схеми при изборната търговия - предоставяне на дърва за огрев срещу вот. Работи се и по схемите - версия срещу глас или опрощаване на заеми, лихви и пари на заем, пише БГНЕС.

От сутринта полицията задържа трима друми в ромската махала на града. Огледите продължават. Ще бъдат образувани досъдебни производства. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 часа
"В ромската махала на Твърдица са установени много адреси, на които има дървесина с неустановен произход - от началото на акцията около 35 кубика дърва" - АМа перфектно! Вземете им дървата, па после да се чудите, защо за 25 лева се купува глас ... Сигнализирай за неуместен коментар