Бойко Борисов: Превърнахме учителската професия в престижна - направихме стотици ясли и детски

"Над милиард сме дали за избори досега", подчерта лидерът на ГЕРБ

02.10.2024 | 19:37 Редактор:
Бойко Борисов: Превърнахме учителската професия в престижна - направихме стотици ясли и детски
Бойко Борисов: Превърнахме учителската професия в престижна - направихме стотици ясли и детски

Ще направя всичко възможно да има правителство този път. Това заяви в Ихтиман лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"До догодина важи още Дъблинското споразумение, има ново, което ще влезе в сила от 2026 г. Цели правителства в Европа паднаха само заради нелегалната миграция. Хората, които искаха разширение на Европа и нас вътре говорят за затваряне на сухопътните граници на Германия. Те затвориха, Австрия затвори. Тези хора идваха в България да се учат и да видят как се пази външна граница на ЕС. Премиерът на Великобритания дойде на границата невярващ. Темата тук е много тънка и затова не ни трябва някой равноотдалечен, а всички да сме вътре и да носим отговорност и да са там тези, които могат и които имат хора зад гърба си", добави той.

"Сигурността и справедливостта можем да я гарантираме, защото само ние сме я правили. Образованието - двойно увеличение на учителските заплати е най-малкото. Направихме престижна професията. Направили сме стотици хиляди ясли, детски градини и училища по време на нашето управление", категоричен е Борисов.

"За последните години няма нито една финансирана и завършена. София има бюджет, няма проекти. Сигурност, справедливост, образование, здравеопазване, саниране, ВиК секторът, отсега трябва да работим по язовири, подмяна на канализация и водоснабдяване", подчерта лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

Той припомни, че от партията му подкрепят ниски данъци и свобода на бизнеса.

"IT секторът, частта образование, изкуственият интелект, супер компютърът да го вкараме да помага в администрацията, в общините, това е огромна възможност. Всичко това може единствено и само да бъде ако ГЕРБ е силен, само тогава държавата е имала просперитет. Нашите колеги от сглобката първо Петков не можеше, Денков, после Лена, казват: "Ние ще търсим неутрални хора", но кой ще гарантира за тях? Вие виждате в тази чудовищна международна ситуация, днес сме пред война. Гинат хора и ние си играем на правителство. Над милиард сме дали за избори досега", разясни Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR