Задържаха петима в Кюстендилско за търговия с гласове

Проверени са и 7 обекта за отпускане на бързи кредити

02.10.2024 | 17:34 Редактор:

Задържаха петима в Кюстендилския регион за 24 часа при специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, обявиха днес от Областната дирекция на полицията. Работата със задържаните продължава, от прокуратурата казаха, че в обвинението няма все още постъпили материали и няма повдигнати обвинения.

От областната дирекция не коментираха дали е действано по сигнали, дали сред задържаните има познати на органите на реда лица, които обикновено се активизират преди избори и т.н. 

Проверени са и 7 обекта за отпускане на бързи кредити на малоимотни лица - очевидно се прави връзка и на тази процедура и практика с предстоящия вот. 

"Бяха извършени процесуално-следствени действия на пет адреса. На два от адресите бяха иззети материали, относими към хода на операцията. Към момента за провеждането на операцията са съставени пет предупредителни протокола по чл. 65 от Закона за МВР спрямо лицата. Задържани са пет лица, като работата с тях продължава. Намерени са бележки с написани имена и суми", каза началникът на Охранителна полиция при Областната дирекция комисар Васил Паргов.

Специализираните действия се осъществяват от екипи на Охранителна полиция, Икономическа и Криминална полиция, Пътна полиция и Жандармерията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)