fallback

Лидери на турски партии призовават българите в Турция да гласуват за 51-ото НС

За устойчиво развитие са нужни партии с демократични принципи - около това се обединиха от ДПС и домакините им

01.10.2024 | 19:36 Автор: Елеонора Танева

Официална делегация, водена от председателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров продължава посещението си в Турция. Чакъров разговаря с дългогодишния председател на Партията на националното движение - MHP Девлет Бахчели, с Мюсават Дервишоглу - Председател на партията на доброто (İYİ Parti) и зам.-председателите на партията Ахмед Ерозан и д-р Айюдже Тюркеш и с с Йозгюр Йозел - председател на Народнорепубликанската партия – СНР.

Председателят на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров и членовете на делегацията на ДПС представиха актуалната политическа ситуация в България.

Темите, поставени от българската делегацията бяха по повод съхраняването на демокрацията и държавността в България. На срещите бе подчертана необходимостта от наличие на партии с демократични принципи като условие за устойчиво управление. Лидерите на партиите в Турция от своя страна призоваха българските граждани в южната ни съседка да упражнят правото си на глас на предстоящите парламентарни избори.

Засилване на двустранните отношения

Във всички проведени срещи, страните се обединиха около общата отговорност за запазване на ползотворните дългогодишни начинания, както и за подкрепа на усилията за развитие на добросъседските отношения между двете страни.

В делегацията участваха представителите на ДПС в Р Турция Абдуррахман Нурсой - Измир, Олджай Йозгьон - Истанбул, Гюнер Четин - Тракия, Лютфи Йозгюр - Мармара, Хасан Азис - член на ЦС на ДПС, членът на ЦОБ и народен представител Севим Али и народният представител Мюмюн Мюмюн.

Снимка: Пресцентър ДПС

fallback
Още от Избори 2024
fallback