fallback

Джевдет Чакъров на работно посещение в Анкара

Делегация от ДПС на Ахмед Доган положи венец на Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк

30.09.2024 | 16:45 Автор: Елеонора Танева

Официална делегация, водена от председателя на ДПС доц. д-р Джевдет Чакъров проведе среща със зам.-председателя на AK Парти - Партията на справедливостта и развитието - Зафер Саръкая. Срещата се проведе в централата на партията в турската столица Анкара.

Доц. д-р Джевдет Чакъров и членовете на делегацията представиха политическата ситуация в нашата страна и предизвикателствата, пред които е изправена организацията ни за възстановяване на демокрацията и държавността.

Зам.-председателят на АК Парти - "Партията на справедливостта и развитието" показа загриженост и подкрепи усилията на ръководството за запазване на единството на общността и за нормализиране на ситуацията в страната.

По-късно председателят на ДПС доц.д-р Джевдет Чакъров и делегация участва и в официална церемония по полагане на венец на Мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк - създателят на съвременната турска държава и приятел на България. На него принадлежат думите “Който е против България, той е против Турция”.

В делегацията участваха представителите на ДПС  в Р Турция Абдуррахман Нурсой - Измир, Олджай Йозгьон - Истанбул, Гюнер Четин - Тракия, Лютфи Йозгюр - Мармара, Хасан Азис - член на ЦС на ДПС, членът на ЦОБ и народен представител Севим Али, председателят на Младежко ДПС  Танзер Юсеинов и народният представител Мюмюн Мюмюн.

Снимка: Facebook/ДПС

fallback
Още от Избори 2024
fallback