Мащабна полицейска акция и задържани в Бургас за купен вот

Претърсени ся няколко адреса в комплекс "Меден рудник"

30.09.2024 | 12:43 Редактор:

Задържани са трима души за купуване на гласове при специализирана полицейска операция в Бургас тази сутрин. Три адреса са претърсени в комплекс "Меден рудник", като на единия от тях са открити списъци с имена. По данни на бургаската полиция, схемите за купуване на гласове не са променени и се осъществяват основно в търговски обекти.

"На един от адресите са установени списъци с имена, които можем да свържем до някаква степен с търгуването на гласове. Тези три лица са от активния криминален контингент, а назад във времето отново са задържани по такъв повод", съобщи началникът на "Охранителна полиция" комисар Марин Димитров.

Той обясни как става изборната търговия: "Приоритетно това става в търговски обекти, заложни къщи, като се използва моментът на търговия".

Няма точна информация каква е цената за един глас. Две досъдебни производства са образувани до момента, специализираната полицейска операция продължава.

Паралелно с това на граничните пунктове около морския град продължават проверките и на преминаващи превозни средства с цел пресичане трафика на нелегални мигранти. В акцията участват екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия. 

Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)