Бойко Борисов: Явно на българите вече не са им нужни милиардите

Никой в Брюксел не иска да затваря мините и централите, каза лидерът на ГЕРБ

27.09.2024 | 13:13 Редактор:

Като вандалско поведение и грешка на ръководството на Народното събрание определи вчерашните скандали в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира блокадата на работата на парламента.

"Нямаше дебат. Имаше агитки, които да ни поставят в неравностойно положение с другите", подчерта Борисов.

"Не съм вярвал, но чакахме няколко минути, за да дойде Бойко Рашков снощи и да станем мнозинство - 121. Когато стана дума за българите, за парите им, за благоденствие, за българите, такива високопарни думи слушам цяла сутрин от другите, ние се събрахме и щяхме да го гласуваме. Както и грешка на ръководството на парламента. Обещавам им на тези колеги, че от днес, всеки ден, когато има точка, ще вкарваме хора, които при всяко показване ще свиркат и викат, и да видят дали това е парламент, дали това е нормално", закани се лидерът на ГЕРБ.

Според него много от партиите така са се вкопчили в проучванията на социологическите агенции, изследвания и цифри, че са готови за половин процент, за две стотни, да продадат за милиарди левове хората, които работят и за бъдещето на всички.

"Какво се случи снощи? Говоря в множествено число, за всички, които просто толкова са се вкопчили в социологическите изследвания, агенции и цифрички, че са готови за половин процент, за две стотни да продадат за милиарди левове на хората, които работят и за бъдещето на всички други. Защото няма кой повече да ни даде милиарди, за да си оправим емисиите, социалните плащания, за рекултивацията на тези региони, за сигурността на миньорите. Вчера и с тях, и с двата синдиката и всички корекции, които искаха за 100% сигурност - всичко написахме, стиснахме си ръцете и трябваше да се гласува. Явно вече на българите милиардите не са им нужни, след като продължават да гласуват за такива партии", заключи лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)