Депутатска равносметка за 50-ото НС: Провал и изгубено историческо време

Само от ГЕРБ видяха позитивизъм в свършеното

26.09.2024 | 13:56 Редактор:

До часове 50-ят парламент отива в историята. На 19 юни 2024 г. депутатите положиха клетва и обещаха да се ръководят от интересите на народа и в името на Република България, но така и не излъчиха редовно и стабилно управление.

Днес народните избраници заседават за последен път и правят равносметка за свършеното в краткия живот на това Народно събрание (НС). Те го описаха като "провал" и "загуба на историческо време".

От ГЕРБ видяха позитивизъм в свършеното. 

"Всяко действие има и добри, и лоши неща, сигурно някои добри сме свършили", отчете председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов.

Бившите им партньори от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) оцениха 50-ия парламент като парламент на разпада.

"Видяхме разпад в ДПС, БСП, "Величие". Загубихме историческо време. Колегите от ГЕРБ не искат да се борят с корупцията, дори това коства 10 млрд. на България", подчерта съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Оценката на "Възраждане" също не е висока. "Изгубени месеци от историята на България", коментира Костадин Костадинов.

За БСП изминалите месеци на работа също не са били успешни. "Провал - за три години седем избори", отсече председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов.

"Има такъв народ" (ИТН) се върна назад с ретроспекция защо животът на този парламент се оказа кратък. "Виновникът се казва Кирил Петков", категоричен е Тошко Йорданов.

След като приключат с последните си парламентарни задачи, сегашните народни избраници ще се отправят към предизборни обиколки в страната преди вота на 27 октомври.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)