Бойко Борисов: Поне 80 депутати са нужни на ГЕРБ, за да изпълни обещаното

Обяви сигурността и образованието като основни приоритети

25.09.2024 | 21:53 Редактор:
Борисов представи листата на ГЕРБ в Стара Загора.
Борисов представи листата на ГЕРБ в Стара Загора.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че най-малко 80 депутати ще са нужни на партията, за да изпълни обещаното в кампанията. Той обяви сигурността и образованието като основни приоритети, а за енергетиците от "Марица-изток" каза, че парите по Плана за възстановяване и за енергиен преход ще отидат в държавно предприятие.

"Ако ГЕРБ не се върне в управлението, ще започне да работи Пактът за миграция. Аз до 2018 г. не разрешавах да се връщат мигранти", каза Борисов в Стара Загора.

Той представи листата на партията. Начело на нея е кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който обяви, че няма намерения да става депутат, но ще се бори за развитието на региона, предаде БНР. 

В програмата, която е подкрепил и Бойко Борисов, е включено изграждане на четирилентов път от Стара Загора до магистрала "Тракия", други важни инфраструктурни проекти в града и региона, развитие на бившето летище в модерна индустриална зона, цялостен ремонт на Университетската болница, изграждане на многофункционална спортна зала и други. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)