fallback

От "Възраждане" очакват колосален купен вот на изборите

37 000 лв. на месец струва скелето около Паметника на съветската армия, каза депутатът Цончо Ганев

25.09.2024 | 21:01 Автор: Елеонора Танева

На старта на предизборната кампания от "Възраждане" са категорични, че няма да участват в договорки, които противоречат на политиките, заради които са влезли в политиката. 

"Ние сме предвидими, защото сме твърди в това, което предварително заявяваме за нашата подкрепа. В нито един от разговорите не сме отстъпили от позициите си. Те не са условия на "Възраждане", а са условия, заради които ние сме в политиката", заяви депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев в студиото на "Денят ON AIR". 

Той подчерта, че други партии са се кълняли пред избирателите си, че няма да правят коалиции в ГЕРБ или ДПС, или ПП-ДБ, но са го правили. 

От Възраждане" продължават да настояват за референдуми по основните точки, по които не могат да намерят съгласие в парламента. 

"От създаването си казваме основните неща, които имаме като политически виждания. Нещата, които генерално ни разминават - дали да влизаме в Еврозоната, дали да има санкции за Русия, от което страдаме, дали да предоставяме оръжие на Украйна. За да сме максимално честни пред избирателите си, да питаме българския народ - той се произнася и слагаме точка", призова депутатът. 

В ефира на Bulgaria ON AIR той заяви, че партията му няма да влезе в договорки заради постове: "Ние отказваме да влезем в договорки, на разговорите за правителство ни се предлагат постове, регулатори срещу това да сложим кръст на нашите обещания към избирателите".

Няма воля за борба с купуването на гласове

По думите на депутата само по времето на Бойко Рашков като вътрешен министър е имало истинска борба с купения вот на изборите.

"Трябваше да стане скандала в парламента, за да дойде вътрешният министър. Оказа се, че нито има преписки, нито дознатели, които да работят. Когато е имало спиране на купуването на гласове, на този етап вече е имало десетки разследвания. Рашков спря ГЕРБ и ДПС, в момента имаме вътрешен министър, който като Калин Стоянов може да го видим след време да е в листите на ДПС като водач, защото той обслужва директно Пеевски и Борисов", изрази позицията си представителят на "Възраждане".

По думите на депутата всичките полицаи знаят кои са дилърите на гласове, но "трябва да им се развържат ръцете и да вземат мерки".

"Никой друг след Рашков не смее да го направи, ще имаме колосален купен вот", прогнозира Ганев.

Сигнал до "Икономическа полиция" заради Паметника на съветската армия

Партията е сезирала МВР заради подозрение за злоупотреби.

"37 000 лв. на месец струва само скелето около останките, 10 000 лв. даваме за охрана на паметника, което е останало от него, с камери е охраната. По наша заявка за скеле получихме оферта за 7 000 лв., а двама пенсионери могат да се въртят за 4 000 лв. да го пазят. Това е колосална кражба, няколко милиона някой ще открадне", подозира Ганев от "Възраждане".

Очакванията са сигналът да стигне до прокуратурата. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback