fallback

Атанас Зафиров: Политическият дебат отсъства и се занимаваме с измислени скандали

Евгени Минчев има последователно отношение по важни за БСП теми, посочи и.ф. председател на БСП

25.09.2024 | 20:50 Автор: Толя Стоянова

Нашите листи са ясни и прозрачни. Реална лява алтернатива в този мащаб не е имало. Всички опити, лявото да бъде консолидирано, удряха на камък. Всички наши водачи са с авторитет в обществото, с доказано име. Нашата формула за успешно управление е експертно правителство с премиер равно отдалечен от политическите сили, със стабилно парламентарно мнозинство, с воля за промени и с ясен хоризонт и законодателна мярка. Това каза и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров в предаването "Денят ON AIR".

Евгени Минчев влезе в листите на БСП

По думите на Зафиров Евгени Минчев е интересна личност - човек, който е показал последователно поведение по теми, които от БСП са защитавали.

"БСП е партия на всички хора. Отворена е за всички, стига да приемат нашите идеи и нашата програма. Няма нищо странно в тази кандидатура", обясни Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че всички леви партии трябва да бъдат обединени, за да може левият избирател да има реален избор.

БСП си е била поставила три цели

"Да спрем войните вътре в партията, да спрем войните в лявото пространство и войните в институциите. Тези три страници са затворени. Левицата си е научила урока, може да генерира и положителни новини. Лявото показва какъв трябва да бъде моделът и в обществото", посочи Зафиров.

И.ф. председател на БСП отбеляза, че парламентът е напълно изчерпан и делегитимен. Според него е безсмислено да се правят каквито и да са интерпретации, защото сглобката е имала достатъчно време.

Как може да се повиши избирателната активност?

По думите на Зафиров ниската избирателната активност делегитимира тотално институциите.

"Формулата е честен разговор очи в очи с хората по крещящите теми. Хората се интересуват от доходи, неравенства, демографска криза, образование, работеща икономика, безводие, липса на работна ръка. Политическият дебат отсъства. Занимават се с измислени скандали. Това са нещата, които отблъскват българските избиратели. Смятаме да отговаряме точно на надеждите на българските граждани", добави Зафиров.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback