Атанас Зафиров: Политическият дебат отсъства и се занимаваме с измислени скандали

Евгени Минчев има последователно отношение по важни за БСП теми, посочи и.ф. председател на БСП

25.09.2024 | 20:50 Редактор:

Нашите листи са ясни и прозрачни. Реална лява алтернатива в този мащаб не е имало. Всички опити, лявото да бъде консолидирано, удряха на камък. Всички наши водачи са с авторитет в обществото, с доказано име. Нашата формула за успешно управление е експертно правителство с премиер равно отдалечен от политическите сили, със стабилно парламентарно мнозинство, с воля за промени и с ясен хоризонт и законодателна мярка. Това каза и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров в предаването "Денят ON AIR".

Евгени Минчев влезе в листите на БСП

По думите на Зафиров Евгени Минчев е интересна личност - човек, който е показал последователно поведение по теми, които от БСП са защитавали.

"БСП е партия на всички хора. Отворена е за всички, стига да приемат нашите идеи и нашата програма. Няма нищо странно в тази кандидатура", обясни Зафиров пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че всички леви партии трябва да бъдат обединени, за да може левият избирател да има реален избор.

БСП си е била поставила три цели

"Да спрем войните вътре в партията, да спрем войните в лявото пространство и войните в институциите. Тези три страници са затворени. Левицата си е научила урока, може да генерира и положителни новини. Лявото показва какъв трябва да бъде моделът и в обществото", посочи Зафиров.

И.ф. председател на БСП отбеляза, че парламентът е напълно изчерпан и делегитимен. Според него е безсмислено да се правят каквито и да са интерпретации, защото сглобката е имала достатъчно време.

Как може да се повиши избирателната активност?

По думите на Зафиров ниската избирателната активност делегитимира тотално институциите.

"Формулата е честен разговор очи в очи с хората по крещящите теми. Хората се интересуват от доходи, неравенства, демографска криза, образование, работеща икономика, безводие, липса на работна ръка. Политическият дебат отсъства. Занимават се с измислени скандали. Това са нещата, които отблъскват българските избиратели. Смятаме да отговаряме точно на надеждите на българските граждани", добави Зафиров.

Гледайте целия разговор във видеото.