fallback

Партиите обявиха плановете си как да спечелят предстоящите избори

Какви са новите коалиционни амбиции?

25.09.2024 | 18:40 Автор: Деси Николова

Обявиха номерата, под които партиите ще се явят на парламентарния вот. А макар и все още на прага на избори - политиците вече заговориха за коалиции и управление.

От най-голямата парламентарнопредставена партия - ГЕРБ не намериха символика в числото, под което ще се явят на вота. 

"Ние отдавна не търсим символика в номера. Концентрирани сме в това да дадем един позитивен ред на кампанията, защото всички са наясно, че с агресия и конфронтация не може да се постигне нищо", каза Тома Биков от ГЕРБ-СДС.

Бившите им партньори в управлението ПП-ДБ също гледат отвъд кампанията.

"Важното е, че 26 е именно денят за размисъл и сме убедени, че това ще бъде запомнящо се в тази кампания. Ние разчитаме на нашите посланици, на нашата предизборна кампания, която е обърната към младите, към качествено образование и здравеопазване. Най-вече имаме план да излезем от тази политическа криза, в която сме попаднали", заяви Катя Панева от ПП-ДБ.

А "ДПС - Ново начало", водено от Делян Пеевски, влиза в битката под номер 8 със заявка за стабилно управление и активно участие. 

"Ние тръгваме на следващите избори с амбиция, експертен потенциал, политическа воля, управленска култура. Ще работим, за да отговорим на очакванията на българските граждани за по-добър живот, което може да се случи само с излъчване на работещо мнозинство с участието на "ДПС - Ново начало", категорична бе Атидже Вели.

Лявото обединение, водено от БСП, очакват с номер 28 да привлекат повече гласоподаватели от предишните избори.

"Излизаме с млади лица, нови лица, мотивирани сме и сме сигурни, че "БСП - Обединена левица" ще се върне като водеща сила в страната", каза Атанас Атанасов.

На вота "Има такъв народ" ще бъдат под номер 7. А след него са готови да водят преговори за редовен кабинет, но под условие.

"Номерата са част от случайността. Ние от ИТН винаги играем на сигурно. Оттук нататък българските граждани ще имат възможността да направят следния избор - между тоталния разпад и разума", каза Станислав Балабанов.

От "Възраждане", "Алианс за права и свободи" на Ахмед Доган и партия "Величие" не коментираха номерата, под които ще бъдат поставени в бюлетината.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

fallback
Още от Избори 2024
fallback