Делян Пеевски: Главният прокурор прикрива разследванията срещу ПП по казуса "Митници"

ГЕРБ също отправи критики в навечерието на предизборната кампания

25.09.2024 | 13:59 Редактор:

В задочен разговор за управлението след изборите влязоха бившите партньори ГЕРБ, "Продължаваме промяната" (ПП) и ДПС на Делян Пеевски. Формациите, които преди година по това време оформиха т.нар. конституционно мнозинство за промените в основния закон.

Пред БНТ Кирил Петков обяви, че ПП не държи нито на премиерски, нито на министерски пост, но разчита да бъдат изпълнени политики, които да са полезни за България.

Пеевски отговори, че неговата фракция няма да говори с "Продължаваме промяната", докато не станат ясни резултатите от разследването на казуса с Агенция "Митници". От ГЕРБ също атакуваха ПП по проблем с общинските въпроси. 

"Ако очаквате ние да си затваряме очите пред потенциални злоупотреби, конфликти на интереси, серия от щастливи събития - никога не сме възприемали този подход", заяви Георги Георгиев от ГЕРБ.

"За Конституцията сме работили заедно, не се отричаме от това. Искам да видя как ще протекат разследванията, които за мен се прикриват от главния прокурор. Играят се театри как не искат този главен прокурор. Той ги прикрива. Бяха заметени под килима. Докато тези разследвания не приключат и не стане ясно какво се случва, с тях не може да разговаряме", председателят на ДПС.

Пеевски подчерта, че като водач на листа не е бягал от сблъсък срещу който и да е политически лидер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)