Партийни лидери поискаха ясен план и политическа отговорност след изборите

Номерата на партиите и коалициите в интегралната бюлетина ще бъдат изтеглени утре в ЦИК

24.09.2024 | 18:55 Редактор:

След като станаха ясни листите за изборите и техните водачи, дойдоха и първите заявки на политиците. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни основен приоритет пред страната ни - пълноценното ни приемане в Шенген.

"Няма ли стабилно правителство, няма ли ясна политическа отговорност, ей така ще си правим мероприятия, ще си говорим, ще търсим други виновни, не мога да обещая нищо. Мога да обещая, ако ГЕРБ управлява и сме в управление, няма да сменя шефа на "Гранична полиция" и ще го подкрепя с политическа воля на всички други министерства, това е разликата", заяви Борисов.

"Най-важното нещо е държавата да има план. Да има съгласие между синдикати, работодатели, съсловни организации в каква посока страната трябва да върви. Ако има съгласие, че това е планът, ще бъде много трудно някоя партия да си позволи да налага различни политики", коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

"Целта е висока, която си поставяме, да дадем една истинска лява алтернатива на българските граждани. Да спрем разпада на държавността, да дадем път на промяната, да дадем път на новото и лявото наистина да заеме своето полагащо се място в българския политически живот", посочи председателят на "БСП-Обединена левица" Атанас Зафиров.

"Възраждане" и ИТН с категорични позиции

"Възраждане" и "Има такъв народ" приключиха с регистрацията си още вчера. 

"Възраждане" не е за продан и не изневерява на принципите си. Отиваме на избори за пълна победа", гласи позицията на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Сигурен съм, че сред политическия разпад разумът и логиката ще надделеят, защото има такъв народ", се казва в позицията на депутата от ИТН Станислав Балабанов.

Лицата са ясни, а номерата на партиите и коалициите в интегралната бюлетина ще бъдат изтеглени утре в ЦИК.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)