Иван Таков: Да затворим една срамна страница в историята на БСП

"Трябва да се говори за обединение в лявото, за нови хора, нови идеи", категоричен е той

15.06.2024 | 12:32 Редактор: Вяра Димова

Националният съвет на БСП провежда заседание. Ще бъде насрочен пълен цикъл отчети и избори в партията и ще бъде избран изпълняващ функциите на председател на БСП във връзка с подадената от Корнелия Нинова оставка. 

"Време е да затворим една срамна страница в историята на партията, но и да не забравяме и какво се е случило, за да не се повтарят тези неща, които доведоха до наистина едно идейно, организационно и електорално катастрофално състояние на партията в момента", каза председателят на групата на "БСП за България" в Столичния общински съвет (СОС) Иван Таков преди НС на БСП. 

"Очаквам днес да се изпълни дневният ред на пленума - да насрочим пълен цикъл от отчетни избори, да изберем временно изпълняващ длъжността и да се занимаем с любимите на БСП организационни въпроси", посочи Калоян Паргов.

"Смени по върховете на БСП със сигурност ще има, а дали Нинова ще се кандидатира - това зависи от нейното решение", допълни Александър Симов.

"Няма да подкрепя кандидатурата на Георги Свиленски за председател на ПГ на БСП в Народното събрание", категоричен бе Георги Гьоков.

По думите на Таков оттук нататък трябва да се говори за обединение в лявото, за нови хора, нови идеи: "Трябва да се върнем към нашите изконни ценности, за да вървим напред и БСП да се върне на полагащото ѝ се място като първа политическа сила след време".

Таков очерта и стъпките -  трябва да бъде избран временно изпълняващ председател на партията от сегашните зам.-председатели по устав.

Снимка: БГНЕС