Това са новите български евродепутати

България изпраща 17 свои представители

13.06.2024 | 06:30 Редактор: Толя Стоянова
Това са новите български евродепутати

Късно снощи Централната избирателна комисия обяви окончателно мандатите за евровота. България изпраща 17 свои представители в Европейския парламент. Най-много депутати в Европарламента ще има групата на ГЕРБ-СДС - петима.

Водачът на листата Росен Желязков се отказа от мястото си, тъй като ще остане в националния парламент. Неговото място заема Илия Лазаров от СДС. Той е единственото ново лице. Останалите са вече познатите евродепутати от предишния парламент – Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Ева Майдел.

Движението за права и свободи изпраща трима представители. Подобно на ГЕРБ и техният водач Джевдет Чакъров се отказва от мястото си. То ще бъде заето от Танер Кабилов. Илхан Кючюк остава евродепутат и в този мандат. Ново попълнение в групата на ДПС е журналистът Елена Йончева.

Трима са и представителите на "Продължаваме промяната - Демократична България". Това са Никола Минчев, Радан Кънев, който продължава мандата си, и музикантът Христо Петров, познат като Ицо Хазарта.

Партия "Възраждане" също изпраща трима в ЕП, като с най-много преференции е журналистът Петър Волгин. Другите двама са водачът на листата Станислав Соколов и Рада Лайкова.

Представителите на БСП са двама. Водачът на листата Кристиан Вигенин и досегашният евродепутат Цветелина Пенкова.

"Има такъв" народ ще бъдат представени само от един евродепутат - Ивайло Вълчев.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Найс,а?
преди 3 седмици
"Умните и красивите"- цветът на нацията, избраха "най- ерудираният, възпитан и интелигентен кадър", който притежават да ни излага пред чужденците, а именно- Хазарта! Гордо ще вее среден пръст и ще ни представя достойно! Преди време съскаше, че :" В парламента да л***** п **** е бизнес!", а когато той върши цинично и вулгарно описания в творчеството си парламентарен бизнес, то злодеянието изведнъж се превърна в благородно дело! Щом Хазарта е евродепутат, защо Пеевски или Борисов да не е премиер? Сигнализирай за неуместен коментар