Борисов: Правителство с нашия мандат или избори! Светът е във война и пред голяма война

Време е за държавници, не за самохвалство, подчерта лидерът на ГЕРБ

13.06.2024 | 12:24 Редактор: Деси Николова

От ГЕРБ-СДС дадоха първата си пресконференция след резултатите от изборите 2 в 1. 

"Време е за държавници, не за самохвалство, не е време за егоцентрици. Обръщам се към всички лидери на партиите, ултимативното говорене, биенето в гърдите, сърдитите, дезертиралите. Не е време за това. Светът е във война и пред голяма война", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той подчерта, че ще има правителство, ако премиерът е от ГЕРБ, но той няма да се кандидатира, за да може да "успокои възможностите за преговори". Борисов бе категоричен, че правителство ще има само с първия мандат, другият избор е септември на избори.

"Ще излъчим преговорен екип. От понеделник ще се свържем и поканим лидерите на всички партии, защото темите са две - правителство и парламент. Ако може да се сложат на една плоскост, за да се работи паралелно, поради изострените отношения между лидерите, мисля че би било работещо", каза още лидерът на ГЕРБ.

В преговорния екип ще участват Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева.

Вижте повече в репортажа.


1
2 rate up comment rate down comment 3
Казаха ви го!
преди 2 седмици
"Светът е във война и пред голяма война", заяви лидерът на ГЕРБ. Чухте ли добре, електорате? България къде е в тая война? Борисов не каза, че ще спасява България, а че иска общо военновременно правителство, за да се скрие от отговорност, защото отлично знае, че България ще участва във войната. Пак ли ще ни лъжат, че това е " руска пропаганда", а? Борисов ви каза " Светът е във война и пред голяма война". Разбрахте ли най- сетне, че това с войната не е " руска пропаганда и дезинформация"? Народе? Сигнализирай за неуместен коментар