Политолог: Очаквам още лидерски оставки, даже закъсняват

Това показва носене на политическа отговорност, смята Ивайло Илиев

12.06.2024 | 15:59 Редактор: Деси Николова

Поредна политическа оставка на върха. След Христов Иванов, с поста си се разделя Корнелия Нинова като председател на БСП. Това стана след като от младежката организация поискаха това да се случи незабавно.

"Като избирател бих могъл да кажа, че очаквам още оставки, дори струва ми се, че вече закъсняват. Има една формация в същата коалиция, в която двамата съпредседатели все още не са дали своя коментар. Дори въпросът не е толкова с оставките, особено с Нинова, която го е правила няколко пъти и знаем какво следва след това. Тук проблемът е дали се осмислят тези нови реалности след вота и дали има чисто човешкото разбиране за провала, който претърпяха партиите", коментира политологът Ивайло Илиев в ефира на предаването "Директно".

Според него оставката на Христо Иванов от лидерския пост дава началото на по-задълбочен размисъл за резултатите от изборите.

"Това е носенето на политическа отговорност, когато не се очаква наесен да се завърнеш начело на партията. Той каза, че осъзнава своя куцащ разказ за промяната в България и е факт, че в момента той задава посоката на лидерите на партиите, а именно нуждата от този по-дълбок размисъл при всички формации. А не някакви демонстрации, каквато направи Нинова", каза още Илиев за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.