Пеевски: Време е за редовно правителство, Радев иска да предаде България на Путин

Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации, заяви председателят на ДПС

12.06.2024 | 11:01 Редактор: Толя Стоянова
Пеевски: Време е за редовно правителство, Радев иска да предаде България на Путин

Предсрочните парламентарни избори показаха ясно волята на българските граждани. Сега е време за поемане на отговорност към тях. Трябва да има редовно правителство, което да стабилизира държавата. Това каза председателят на ДПС Делян Пеевски.

По думите му държавата трябва да се управлява от легитимно избраните от българските граждани партии и никой няма право да поставя под съмнение тяхната легитимация.

"Трябва да гарантираме сигурността и спокойствието на всички български граждани, развитието на бизнеса и просперитета на държавата - това го дължим на хората", добави той.

"Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов "месия" в лицето на Радев, са израз или на изключителна безотговорност, или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с "шарлатаните", които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия ѝ път и да я предаде в ръцете на Путин. Който силно желае да получи еднолична власт, без значение какво би коствало това на хората, на държавата", заяви Пеевски. 

Той коментира, че внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, "не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990 г. насам - подмяната на демокрацията и нейните принципи".

"Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект "Трети март". И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС. Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите. Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство. Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-ото Народно събрание", каза още председателят на ДПС.

По думите му за ДПС властта никога не е била самоцел. Пеевски е категоричен, че няма да позволят България да се отклони от евроатлантическия си път. 

"Обръщам се към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии - бъдете отговорни лидери и не допускайте личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата. Страховете и бягството от отговорност не са решение. Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни", посочи Пеевски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


4
0 rate up comment rate down comment 0
К.Николов
преди 1 месец
Чл. 11. [...] (4) Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа...........ДОКОГА етническа партия ще е в Народното събрание ??? Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 1 месец
Без никакви пристрастия. Чиста статистика. Броя на гласувалите за Румен Радев е равен на сбора от гласувалите за първите четири партии. Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
Ох
преди 1 месец
Основната причина за извършването на конституционните промени бе финансовите потоци да не минават през президентството, а през ГЕРБ и ДПС и НС да бъде постоянно действащ орган, за да е в състояние по всяко време да изпълнява заповедите на външния фактор. След като Главчев е автор на Борисов и Пеевски, а западните партньори управляват НС, защо Пеевски толкова желае ДПС отявлено да демонстрира, че контролира България, което е публична тайна? Иска да е премиер??Щом Хазарта е евродепутат ....... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Циник
преди 1 месец
70 % от българските граждани отказаха да ви легитимират и изрично ви показаха, че не ви искат. С какво право се самоопределяте като " легитимно избрани"? С 4% реален изборен резултат сте " легитимни"?Правителството трябва да е българско, а не евроатлантическо! Оправданието за вашата некомпетентност с Путин вече става банално. България не е " мазно кафе" , че Радев или някой друг да я " дава" на Путин или на Байдън! Родината на Пеевски, ако има такава, със сигурност не е България! Сигнализирай за неуместен коментар