fallback

Иван Анчев: "Величие" с неочакван резултат, някой може би има интерес от партията в НС

Правителство ще има, прогнозира дипломатът

11.06.2024 | 20:53 Автор: Вяра Димова

Преди атентата срещу премиера на Словакия Роберт Фицо подобни случаи липсват в Европа. Онзи ден имаше нападение срещу премиера на Дания. Това са единични случаи, плод на някакъв болен мозък. Не са част от тенденция. Това каза дипломатът и съпредседател на Атлантическия съвет Иван Анчев в "Денят ON AIR".

В настоящата среща всеки подобен случай придобива огромна чувствителност, което води до последствия.

Политическа партия "Величие" се оказа предпочитан избор за българите в чужбина.

"В секциите Чикаго за пореден път се прави алогичен избор. Да, там "Продължаваме промяната - Демократична България" са първа сила. След появата на "Възраждане" се вижда като устойчива тенденция. В една от секциите са "Продължаваме промяната - Демократична България", след това "Величие" и след нея е "Възраждане", разкри Анчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него някои от партиите не са предложили "никакви политически програми".

"Не очаквах такъв резултат за "Величие". Получава се огромен резултат. Обяснявам си го с добра, но не изключителна работа в социалните мрежи. Част от дълбоката държава може би има интерес подобна партия да влезе в парламента. Това ще се види от последващите им действия. "Величие" е прокремълска организация", смята още дипломатът.

Не е имало голямо желание за противодействия срещу купения вот, коментира гостът и прогнозира, че ще има правителство.

"Най-вероятно ще бъде първата или втората политическа сила, плюс някоя от партиите - ИТН или "Величие". Другият вариант е вторият мандат да бъде умишлено неизползван и трети вариант е да се търси експертно правителство. Трябва да имаме правителство. Обзалагам се, че Калин Стоянов ще остане министър на вътрешните работи. Удобен им е", обобщи Анчев. 

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Избори 2024
fallback