Христо Иванов подаде оставка: Колегите подкрепиха това решение

"Анализирахме картината, която още не е пълна, но е достатъчно ясна", каза той

10.06.2024 | 14:43 Редактор: Вяра Димова
Христо Иванов подаде оставка: Колегите подкрепиха това решение

Реших да си подам оставката и колегите подкрепиха това решение. Това заяви лидерът на "Да, България" Христо Иванов след заседание на Изпълнителния съвет.

"Анализирахме картината, която още не е пълна, но е достатъчно ясна", каза той

Иванов направи уточнението, че решението му засяга само "Да, България", а не коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" - партиите в нея сами ще направят своята равносметка.

"Декларирам, че няма да се кандидатирам за лидер нито на "Да България", нито на някакви други формации. Няма да стана народен представител в 50-ото Народно събрание. Това отново е мое решение. Изключително важно е да започнем на ново, нов разговор с избирателите. Ще се посветя на семейството ми. Оставам на терен, ще работя, но няма да се кандидатирам отново за лидер", категоричен е Иванов, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че приема присъдата на избирателите, издадена на изборите в неделя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


2
1 rate up comment rate down comment 2
Райна
преди 3 седмици
Е,време беше...Защо да стигаш мак до мижитурка,ме чак тогава да вдигаш бялото си знаменце... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 седмици
Когато корабът потъва, мишките бягат първи. Щом Бойкикев се изниква, посолството е решило , че ще се ходи в Украйна, а Ристьо иска да се брои " невинен" . Сигнализирай за неуместен коментар