Костадинов: Имаме два възможни сценария, "Величие" не е заплаха за нас

"Българската политическа система катастрофира", заяви лидерът на "Възраждане"

10.06.2024 | 14:50 Редактор: Вяра Димова

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов даде пресконференция след изборите 2 в 1.

"Имаме изключително ниска избирателна активност - 32%, това е абсолютно безпрецедентно. Българската политическа система катастрофира. Българският народ гласува вот на недоверие на парламентарната демокрация", заяви той.

По думите му "Възраждане" не са доволни от резултата, но все пак запазват процентите си от предишните избори. Костадинов отбеляза, че "минималната цел" - да вкарат 3-ма депутати в ЕП, все пак е изпълнена.

"Имаме два възможни сценария. Първият е съставяне на правителство, което ще отложи неизбежния край на онези, които влизат вътре в него. Който влезе в такова правителство, на практика се се погребва жив. Вторият вариант е да няма правителство и да отидем на избори през октомври. Тук зависи всичко от президента", коментира лидерът на "Възраждане".

Костадинов уточни, че новата формация "Величие", която по всичко личи ще участва в 50-ото НС, не е заплаха за тях.

"Влизането в парламента ще позволи да паднат много бързо маските. Те са за категорично членство на България в НАТО и ЕС, за подкрепа към Украйна, избирателите им ще бъдат излъгани. Не може да виждаме партньор в един откровен американски проект", категоричен е той, цитиран от "Труд".

За приоритетите на европейско ниво Костадинов подчерта, че основна цел е България да не бъде въвлечена във войната в Украйна.


1
3 rate up comment rate down comment 0
Бай Оня
преди 3 седмици
Ясно е, на нови избори през есента, тогава пак всичко ще се повтори, защото българите са ах *** ци и продължавта да гласуват за откровенно антибългарски партии като ГЕРБ и вся седесерасткая ***. Сигнализирай за неуместен коментар