Патриотичната партия "Величие" е голямата изненада на изборите

"На нас не ни трябва цялата власт", сподели полк. Николай Марков

09.06.2024 | 21:52 Редактор: Искра Ангелова

Партия "Величие" поднесе изненадата на тези избори. Въпреки че според екзитполовете не успява да премине бариерата от 4%, за да влезе в 50-ото Народно събрание, формацията изненада с високата подкрепа, която събра, явявайки за първи път на парламентарни избори.

Неин лидер е бившият служител на Националната служба за сигурност и дипломиран магистър по Национална сигурност в Националния военен университет. Нейният символ е птицата Феникс.

"На нас не ни трябва цялата власт, за да реализираме онова, което сме замислили", споделя полк. Николай Марков.

В състава на партията влизат Ивелин Михайлов, предприемач и създател на Исторически парк във Ветрино, и музикантът Етиен Леви. "Величие" се определя като патриотична партия.

Преди няколко месеца, след демонтажа на паметника на Съветската армия, лидерът Николай Марков написа в социалните мрежи: "Няма сопа, която да избие любовта към Русия от сърцето на българите". Да, господа другари! Дори и крадливите си за*ници да скъсате, такава "сопа", която да заличи Русия от сърцата ни - няма".

Марков избира често трибуната на дигиталните подкасти.

"Аз поемам тази роля не за друго, а за да направя път на други хора, заради моята популярност, известност. Не е най-детската ми мечта да бъда политик и да се занимавам с политика, има други неща, с които се занимавам и там съм най-добър. Така или иначе взехме решение да се включим в предизборната кампания", допълва полк. Марков.

В редиците на партията има и бивши депутати като Виктория Василева, която беше част от парламентарната група на "Има такъв народ".

Под бариерата от 2% остават ВМРО и "Солидарна България". В последните няколко парламента КП "ВМРО-БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ" не успява да прескочи бариерата от 4%. Така партията остана с представителство само в Европа. До днес. Вече няма да имат представители и в Брюксел.

Вижте повече в репортажа на Анелия Джамбазка.

Снимка: БГНЕС


4
1 rate up comment rate down comment 1
Охохо
преди 3 седмици
" Муцуните" на Борисов, Пеевски, Бойкикев и Просто К. са " градски", изискани" и " интелигентни" за сметка на това. Друго си е да принадлежиш към " висшия ешалон". Иначе реалната социология грубо е следната: при 30 % избирателна активност: ГЕРБ - 8%, ППДБ/ ДПС/" Възраждане"- всеки по 5%, БСП - 4 %, ИТН- 3%," "Величие"-2%. На това му се вика " легитимност"! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 2
Аман от ченгета !
преди 3 седмици
Виж им селските муцуни и не питай повече ... Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 2
Аман от ченгета !
преди 3 седмици
1
2 rate up comment rate down comment 1
ще влезете
преди 3 седмици
До утре сутринта сте в парламента! Сигнализирай за неуместен коментар