Проф. Стойков: Увреден имидж може да се излъска със сериозно разкаяние за грешките

Най-тревожен е този милион избиратели, които не отидоха до урните, заяви експертът по имидж и стил

09.06.2024 | 21:24 Редактор: Елеонора Танева

Ниската избирателна активност е обяснение за това повторение на изборните резултати. Учудващо е как може да се гласува за едни и същи лидери или формации, които през годините са се изложили. Най-тревожен е този милион избиратели, които не отидоха до урните. Това коментира експертът по имидж и стил проф. д. н. Любомир Стойков в специалното ни студио "Изборите днес". 

По думите му хората продължават да бъркат "репутация" и "имидж". 

"Имиджът може лесно да се изгради, манипулира, много е противоречив на съвременните политици, най-сериозните пробойни са разминаването с авторитета. Най-често имиджовите провали се дължат на липсата на компетентност, на съмнителен морал, на изкушението - не малко политици нарушават 10-те Божи заповеди в пряк и преносен смисъл. Не си вземат поука от това, което се е случило вече, мислят, че ще им се размине, но всеки от тях ще получи своято справедлива оценка", убеден е проф. Стойков. 

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че увреден имидж не е невъзможно да бъде "излъскан", но трябва да има "сериозно разкаяние за грешките".

"Политиката започна да не се възприема на сериозно не само от младите хора - като параван, зад който стават страшни, нередни неща. Младите могат да бъдат привлечени, когато осмислят посланията, които им се изпращат - образование, компютърна грамотност, изкуствен интелект", убеден е експертът по имидж и стил.