Първан Симеонов: 3 формации се борят за второто място, интересна битка и в дъното

В патова ситуация избирателят търси нещо нетрадиционно, екзотично, подчерта социологът

09.06.2024 | 19:41 Редактор: Елеонора Танева

Към 19 часа избирателната активност е под 30% и за двата вота. Ако продължат така нещата, това ще бъде рекордно ниска активност. Дължи се на апатия, умора в избирателя. Това заяви изпълнителният директорът на "Галъп Интернешънъл Болкан" Първан Симеонов в в специалното ни студио "Изборите днес". 

Интриги в разликите между партиите има. 3 формации се борят за второто място. Симеонов предупреди, че трябва да се изчака, защото паралелното борене може да коригира в голям степен екзитпола, както стана на местните избори. Има битката за минаване на бариерата от 4% за влизане в НС.

"Настъпила е патова ситуация и в нея има търсене на ново, дори на най-нетрадиционните места.  Когато менюто е едно и също и трябва да седнеш да поръчаш, сменяш поръчката. Има търсене за екзотични опции, само и само да не е този който беше. Ако народът ни е казал - "Не ни се гласува повече, склонни сме да гласуваме за хора, които не сме чували", политическият елит ще си вземе урок, защото при нови избори какво правим", попита Първан Симеонов. 

Очакванията му са да има натрупване на гласове "не подкрепям никого", но и част от наказателният вот да е под формата на подкрепа за малки и непознати формоции. 

Гледайте целия разговор във видеото.