Изборният ден: Неработещи машини в някои секции и липсващи членове на комисии

Гласоподаването приключва в 20:00

09.06.2024 | 13:52 Редактор: Деси Николова

България гласува на европейски и предсрочни парламентарни избори. Изборният ден в София започна по план, но не без проблеми. В 23-и МИР четири от машините не са сработили, затова там гражданите гласуват само с хартиена бюлетина.

Без технически проблеми в 7 сутринта са отворили всички секции в Пловдив-град и Пловдив област. 600 хил. са избирателите в двата многомандатни избирателни района. Стигна се и до опашки в две от секциите в Професионалната гимназия по битова техника. 

Спокойно е и в Бургаско. В Созопол в една от секциите в местността Буджака ще гласуват предимно хора, които имат ваканционни имоти в курорта и имат регистрация. Тези, които обаче са дошли на море през уикенда, ще пропуснат вота.

В 567 секции ще гласуват днес жителите в първи МИР - Благоевград. В една от секциите в Сандански машината е разпечатала празни бюлетини и заради това е преминато към гласуване само с хартия.

Шестима членове на комисии не са се явили в област Велико Търново. Въпреки това изборният ден започна нормално във всички 416 секции. За хората там основен приоритет са по-високите доходи. Изборният ден приключва в 20 часа.

Вижте повече в репортажа.