Значението на осъзнатите избори и политическия театър

Важно е да има мисъл преди да направим избор, смятат Робин Кафалиев и Яцек Янков

09.06.2024 | 12:23 Редактор: Деси Николова

Всеки от нас прави различни избори в своя живот. Избираме коя книга да прочетем, кой филм да гледаме или в магията на коя театрална постановка да се потопим. Нашият избор винаги е важен. А в политиката често си говорим за роли и за фалшиви герои.

"Невинаги си даваме сметки за своите избори. Не говоря само за изборите в прекия смисъл на днешните събития, а принципно. Невинаги човек си дава сметка, което не е добре, за последствията от правенето или не на избор. Осъзнаваш последствията тогава, когато те вече са реалност, но тогава вече е късно", заяви актьорът Робин Кафалиев в специалното ни студио "Изборите днес".

По негови думи е изключително важно преди да направим съответния избор, за каквото и да било в нашия живот, да има мисъл.

"Това е относително рядко срещно обстоятелство, но е важно да има мисъл при изборите ни. Когато избираш нещо в живота, резултатът след това е много съществен и човек трябва да си дава сметка за какво е гласувал вътре в себе си", отбеляза Кафалиев.

В обществото често политическата сцена бива наричана театър.

"Животът е една хубава сцена, една кинаджийска лента. Нас не ни обижда това. Че има театър в тази гледна точка, има със сигурност, доста голям. Даже са по-големи артисти от нас понякога", каза актьорът Яцек Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи държавата прави опити да подкрепя културата и изкуството, но не достатъчно.

"Може да има още със сигурност. Младите се интересуват от изкуство. По-голямата част от тези, които са интелигентни, с правилно възпитание, които гледат възможностите да се развиват по някакъв начин, те се интересуват. Разбира се, винаги има и такива с различна гледна точка", отбеляза Янков.

Гледайте целия разговор във видеото.